3. til 6. april gikk årets firmatur til Svalbard! Vi hadde et variert program med både naturopplevelser, god mat og nye inntrykk.
På torsdag landet gjengen i Longyearbyen, og startet turen med isbading og badstue. Etter den forfriskende opplevelsen var det tid for middag på Gruvelageret, en restaurant med historie og lokale råvarer. Gruvelageret er kjent for sitt enkle, rustikke kjøkken, som fokuserer på ekte, arktisk mat inspirert av Svalbards gruvehistorie.
Fredagen ble viet til en spennende snøscootersafari til isgrotten, arrangert av Svalbard Adventures. Turen gikk gjennom Adventdalen og Helvetiadalen på vei til Tellbreen. Her fikk vi utforske en isgrotte med smeltevannskanaler og islag som forteller historier om Svalbards klima før breene kom. På vei tilbake til Longyearbyen samlet alle seg til en koselig middag på Stationen, en restaurant som har sitt navn og design fra hvalfangertiden på Svalbard. Her ble det servert tradisjonell norsk mat.



På lørdag gikk turen videre med snøscooter til Østkysten, hvor vi fikk kjøre over store bresystemer og gjennom vide daler for å nå Mohnbukta. Her fikk vi oppleve et imponerende landskap med isbreer og snødekte områder. Etter en dag med opplevelser ute i naturen, rundet vi av kvelden med middag på Svalbard Restaurant.
På søndag var det tid for hjemreise etter noen innholdsrike dager.
Morten oppsummerer turen slik:
– Dette var noen fantastiske dager med mange inntrykk. Vi har opplevd mye spennende natur, spist god mat og hatt det veldig hyggelig sammen som gjeng. Jacuzzi med utsikt over fjellene var absolutt et høydepunkt!
Marthe legger til:
– Jeg sitter igjen med mange fine minner fra turen. Vi var utrolig heldige med været, fikk sett og gjort mye, og det var ekstra fint å dele alt dette med så gode kollegaer.




